024 - 642 08 48 info@gerritsbv.nl

Het regelmatig keuren van stellingen in magazijnen is van groot belang, de belangrijkste punten staan hieronder op een rij:

  1. De veiligheid van het personeel. Beschadigde of verzwakte stellingen kunnen instorten, wat ernstig letsel kan veroorzaken. Door regelmatig te keuren, kunnen potentiële risico’s tijdig worden aangepakt.
  2. Bescherming van eigendommen, het falen van stellingen kan niet alleen leiden tot gevolgen voor de veiligheid van werknemers, maar ook leiden tot aanzienlijke schade aan opgeslagen goederen en eigendommen.
  3. Naleven van wettelijke vereisten.
  4. Verlenging van de levensduur van de stellingen: regelmatige keuringen kunnen vroegtijdige slijtage of schade aan het oppervlak brengen, hierdoor kan er tijdig een reparatie uitgevoerd worden wat de levensduur van de stellingen verlengd.
  5. Optimaliseren van de magazijnlay-out: tijdens keuringen kan ook worden beoordeeld of de huidige magazijnindeling optimaal is voor de opgeslagen goederen en de gebruikte stellingen.
  6. Het keuren van stellingen maakt deel uit van een effectief risicobeheersysteem. Het identificeert potentiële risico’s, hierdoor is het mogelijk om maatregelen te nemen.
  7. Regelmatige keuringen dragen bij aan een betrouwbaar en efficiënt magazijn. Door proactief te handelen bij het identificeren en oplossen van problemen kan de normale gang van zaken in het magazijn behouden blijven.

 Al met al is het laten keuren van stellingen een belangrijk onderdeel van goed magazijnbeheer, waarbij de nadruk uiteraard ligt op het waarborgen van de veiligheid van het personeel.

 

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden die wij aanbieden? Neem via het onderstaande formulier contact met ons op!

 

8 + 13 =

© 2024 Montagebedrijf Gerrtits BV. | Powered by Kubits.nl