024 - 642 08 48 info@gerritsbv.nl

Magazijninstellingen keuringen

Montage Gerrits BV – Sinds 1985

Magazijnstelling keuren

 Magazijnstellingen keuren

 Volgens de wet bent u verplicht om de stellingen en entresols in uw magazijn te laten keuren door een expert. Wij keuren stellingen en entresolvloeren. Onze experts zijn erkende keurmeesters en werken objectief volgens BMWT-richtlijnen.

Onze keurmeesters keuren elk type magazijnstelling, zoals: palletstellingen, legbordstellingen, doorrolstellingen, maar ook entresols of mezzaninevloeren.

Tijdens een keuring worden stellingen visueel gecontroleerd. U krijgt advies over belangrijke aandachtspunten en acties die u kunt nemen om uw stellingen en het magazijn veiliger te maken.

Bijvoorbeeld het vervangen of repareren van een stellingonderdeel om de veiligheid te kunnen blijven waarborgen.

 

Hoe keuren wij uw magazijnstellingen:

 • Het visueel keuren van de magazijninrichting.
 • Certificering van de stellingen met een keurcertificaat.
 • Het controleren van draagvermogen borden en eventueel het aanmaken van nieuwe etiketten.
 • Het aanmaken en uitwerken van de keuringsrapportage en offerte.
 • Het geven van advies over verbeteringen en aandachtspunten.
 • Het uitvoeren van reparaties of het vervangen van onderdelen.

 

 

Nulkeuring

Een nulkeuring dient te worden uitgevoerd na afronding van de montage van uw magazijnstellingen. Elke wijziging van uw stellingconfiguratie of verplaatsing van uw magazijnstellingen vraagt om een nulkeuring. Ook wanneer u voor het eerst uw magazijn laat keuren, is er sprake van een nulkeuring aangezien er nog geen basis is voor de keuring.

Bij een nulkeuring wordt er een rapport opgemaakt en een indeling van uw magazijn. Vanuit deze layout of tekening wordt elke magazijnstelling uitgebreid geïnspecteerd door onze keurmeester. Zijn bevindingen worden vastgelegd in het rapport, wat na afloop van de keuring aan u wordt aangeboden.

Periodieke keuring

Een periodieke keuring is de jaarlijkse controle van uw magazijn. De basisgegevens zijn tijdens de nulkeuring verzameld en verwerkt in het rapport wat tijdens de periodieke keuring wordt gebruikt.

Aandachtspunten | Magazijnkeuringen

Uw rekken worden conform de Arbowetgeving en NEN-EN 15635 geïnspecteerd. Tijdens de keuringen zal de gecertificeerde keurmeester letten op een tal van aandachtspunten met betrekking tot de magazijnkeuringen.

 

Het belang van het keuren van stellingen

Het regelmatig keuren van stellingen in magazijnen is van groot belang, de belangrijkste punten staan hieronder op een rij:

 1. De veiligheid van het personeel. Beschadigde of verzwakte stellingen kunnen instorten, wat ernstig letsel kan veroorzaken. Door regelmatig te keuren, kunnen potentiële risico’s tijdig worden aangepakt.
 2. Bescherming van eigendommen, het falen van stellingen kan niet alleen leiden tot gevolgen voor de veiligheid van werknemers, maar ook leiden tot aanzienlijke schade aan opgeslagen goederen en eigendommen.
 3. Naleven van wettelijke vereisten.
 4. Verlenging van de levensduur van de stellingen: regelmatige keuringen kunnen vroegtijdige slijtage of schade aan het oppervlak brengen, hierdoor kan er tijdig een reparatie uitgevoerd worden wat de levensduur van de stellingen verlengd.
 5. Optimaliseren van de magazijnindeling: tijdens keuringen kan ook worden beoordeeld of de huidige magazijnindeling optimaal is voor de opgeslagen goederen en de gebruikte stellingen.
 6. Het keuren van stellingen maakt deel uit van een effectief risicobeheersysteem. Het identificeert potentiële risico’s, hierdoor is het mogelijk om maatregelen te nemen.
 7. Regelmatige keuringen dragen bij aan een betrouwbaar en efficiënt magazijn. Door proactief te handelen bij het identificeren en oplossen van problemen kan de normale gang van zaken in het magazijn behouden blijven.

Al met al is het laten keuren van stellingen een belangrijk onderdeel van goed magazijnbeheer, waarbij de nadruk uiteraard ligt op het waarborgen van de veiligheid van het personeel.

Uw rekken worden conform de Arbowetgeving en NEN-EN 15635 geïnspecteerd. Tijdens de keuringen zal de gecertificeerde keurmeester letten op een tal van aandachtspunten met betrekking tot de magazijnkeuringen.

 

Waarom stellingen laten keuren door montagebedrijf Gerrits?

Als ondernemer wilt u dat de veiligheid binnen het magazijn goed geregeld is!

Wij van Montagebedrijf Gerrits helpen hier graag een handje bij, dit doen wij mede door het uitvoeren van verschillende keuringen. Onze keurmeesters zijn uiteraard gecertificeerd en hebben meer dan 25 jaar ervaring in de stellingbouw.

Wanneer er tijdens de keuring van uw stellingen blijkt dat er vervolgstappen nodig zijn, zoals het repareren van de stellingen of het vervangen van bepaalde onderdelen, dan kunnen wij direct actie ondernemen.

Bij onze keuringen ontvangt u altijd een inspectierapport, keuringscertificaat en een keuringssticker op uw installatie.

Wanneer de configuratie van de stellingen is veranderd, zijn er nieuwe draagvermogen borden nodig. Ook dit verzorgen we probleemloos voor u.

Daarnaast hebben wij nog aanvullende opties om uw magazijn zo veilig mogelijk te maken!

Benieuwd geworden? Stel uw vraag via het onderstaande formulier en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Maak een afspraak voor een magazijninspectie

Onze adviseurs staan voor uw klaar!

 

Bel naar

 • 024 - 642 08 48

Ma t/m vr: 08.30 - 17.30u

Mail naar

 • Wijchen

Edisonstraat 22a - 6604 BV